Rozpocznij dietę dziś. Liczba miejsc jest ograniczona.

00 h
00 m
00 s
Rozpocznij dietę
Zobacz inne metamorfozy

Katarzyna

Waga: -15.8 kg
Czas: 2 lata 6 miesięcy

Kasia dzięki indywidualnej diecie zgodnej z zasadami low FODMAP, schudła 15,8 kg i poprawiła komfort trawienny i relację z jedzeniem.

Efekty

Kasia nie tylko osiągnęła wymarzoną redukcję masy ciała, ale też wypracowała zdrowsze podejście do jedzenia i większą świadomość własnych potrzeb, co daje jej solidny fundament do utrzymania efektów na dłuższą metę.

Dzień z jadłospisu

Śniadanie

Jaglanka z owocami leśnymi

II śniadanie

Sałatka z indykiem i mozzarellą

Obiad

Ziemniaki pieczone z łososiem i surówką Coleslaw

Kolacja

Kanapki z pastą jajeczną i tuńczykiem

Jak przebiegała współpraca?

Kasia zgłosiła się z celem redukcji tkanki tłuszczowej, poprawy relacji z jedzeniem oraz wypracowania i utrwalenia zdrowych nawyków żywieniowych. Dodatkowo zmagała się z jedzeniem emocjonalnym, co utrudniało jej utrzymanie regularności i poczucia kontroli nad dietą. Jej sytuacja zdrowotna była wieloaspektowa – ma IBS, objawiające się zarówno biegunkami, jak i zaparciami. Ponadto zmaga się z depresją, niedoczynnością tarczycy, wysokim cholesterolem oraz niskim libido.

Dietetyczka Agata opracowała indywidualny plan żywieniowy składający się z 4 posiłków dziennie, w wersji prostszej i lekkiej, oparty na zasadach low FODMAP, który pozwalał jej bezpiecznie unikać produktów nasilających dolegliwości jelitowe. Dzięki regularnemu monitorowaniu postępów i codziennej refleksji nad jedzeniem, udało się nie tylko zredukować masę ciała, ale także poprawić świadomość swoich wyborów żywieniowych.